Er det ikke altid lige nemt at få økonomien til at hænge sammen, og står du ofte og mangler et ekstra rådighedsbeløb, så kan en kassekredit være værd at overveje. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, hvad en kassekredit har af konsekvenser / udfordringer.
Tag et nøje kig på omkostningerne forbundet med kassekreditten
En kassekredit er selvsagt ikke gratis at optage. Ud over at der højst sandsynligt vil være nogle stiftelsesomkostninger, så vil renten for overtræk (bevilliget overtræk i denne situation) være relativt højt.
Du skal derfor gøre op med dig selv, om de ekstra penge er nødvendige, eller om det blot er til forbrug, du egentlig godt kunne have været foruden. En kassekredit er nemlig lidt a la et forbrugslån, hvor du benytter dig af penge, du reelt set ikke har. Derfor skal pengene betales retur, og den rente der tilskrives er de omkostninger, som du vil have forbundet med lånet.
Ønsker du at få en kassekredit, så kan dette gøres både online og nede i din bank. Din bank vil formentlig have en længerevarende proces, hvor du online kan optage en kassekredit hurtigere. Omkostningerne er dog, som hovedregel, også større, hvis du vælger at optage lånet online.
Læg et budget for afdrag af dit lån
Vælger du at optage et kontantlån, så er det uhyre vigtigt, at du får lagt et budget for dine afdrag. Mange falder desværre i fælden, hvor de optager et kontantlån, som de efterfølgende ikke kan betale tilbage. Sådan en situation ønsker du ikke at komme ud i, hvorfor et budget er nødvendigt, så du har helt styr på, hvordan du betaler dit kontantlån tilbage.
Et budget er ikke svært at lægge; du skal blot have et excel-ark til rådighed, så er du allerede halvvejs. Tag et kig på dine faste udgifter og kig dernæst på, hvad du bruger penge på i løbet af en måned. Herefter vil du have dannet dig et godt overblik over, hvordan din økonomi ser ud, og hvor du eventuelt kan spare lidt, så der kan ryge flere penge i dine afdrag.